×
Temps de lectura 1 min.

Les persones que donin positiu a un test d'antigen realitzat a domicili el podran notificar a les farmàcies adherides al programa TAR. Davant la situació de col·lapse actual de l'atenció primària i del 061 causada per l'alta incidència de casos de COVID-19, les farmàcies podran registrar el resultat positiu de TAR realitzats a domicili. El registre d'aquestes notificacions el podran fer només les farmàcies adherides al Programa TAR (pots consultar-les aquí).

Podran utilitzar aquest nou canal els positius sense símptomes o amb símptomes lleus, amb l'objectiu de reduir la demanda assistencial a l'atenció primària. Si una persona dona positiu amb un test d'automostra de venda lliure, podrà trucar a una de les farmàcies autoritzades perquè notifiquin el resultat a Salut, entre les que està Farmàcia TOUS.

Les dades de l'usuari que necessitarem per registrar al TARCAT són: CIP o DNI/NIE/Passaport, data de realització del TAR referenciant la marca del TAR, i telèfon mòbil (imprescindible per poder rebre un SMS de Salut i fer les gestions oportunes derivades del resultat positiu); en la trucada també es recollirà información sobre el seu estat de salut per valorar derivació si s’escau.

La mesura entra en vigor avui, 3 de gener, i serà temporal mentre no hi hagi una disminució de la incidència de casos de COVID-19. No està pensat perquè tingui una durada indefinida. Dona resposta en un moment d’incidència molt alta. Aquest nou canal de notificació s'afegeix als actualment disponibles, i cal fer un ús responsable d'aquesta possibilitat.

 

Canals d'informació i comunicació per a notificar tests positius de COVID-19:

test antigens igualada

Consulta en aquesta infografia què has de fer si dones positiu en un test d'antígens ràpid:

test antigens igualada


Nota important: informació actualitzada a 3 de gener de 2022
 

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Marques
Veure més
Categories
Preu