×
Temps de lectura 1 min.

La tornada a les escoles catalanes arriba acompanyada aquest dilluns de algunes novedats en el protocol respecte a la Gestió de quarantenes i test antigènic ràpid (TAR) en l’entorn escolar per fer front a la covid-19.

Una d’elles és que la Generalitat oferirà tests d’antígens gratis als alumnes de les classes on hi hagi algun positiu. Quan hi hagi un cas positiu en el grup de convivència estable s’oferirà i es recomanarà la possibilitat de fer-li un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 en una de les farmàcies adherides al programa com es el nostre cas. En el cas de l’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o en un centre d’atenció primària.

Per tant, a partir d'ara els col·lectius escolars inclosos en el Programa TAR als quals se'ls pot prescriure mitjançant el sistema de recepta electrònica un TAR finançat són:

1. alumnes d'ESO, batxillerat, FP, educació especial (a partir de 6 anys) i altres ensenyaments immunitzats i asimptomàtics, que hagin estat contacte directe amb positius dins els seu grup de convivència estable (GCE) al centre educatiu o que hagin estat designats com a contactes estrets pels Serveis de vigilància epidemiològica.

 2. alumnes de primària immunitzats i no immunitzats asimptomàtics, que hagin estat contacte directe amb positius dins el seu grup de convivència estable (GCE) al centre educatiu o que hagin estat designats com a contactes estrets pels Serveis de vigilància epidemiològica.
 
3. professionals docents dels centres d'educació especial, educació infantil i educació primària immunitzats, que siguin contactes estrets d'un cas positiu, sempre que siguin asimptomàtics i formin part d'un GCE o altres professionals que hagin estat designats com a contactes estrets pels Serveis de vigilància epidemiològica.

(Immunitzats: pauta de vacunació completa i/o que han estat covid + en els darrers 90 dies. No immunitzats: no tenen la pauta completa de vacunació ni han estat covid + en els darrers 90 dies).

Per evitar aglomeracions i esperes innnecessaries es millor trucar-nos previament per concertar hora (931033593), o fer-ho mitjançant aquest formulari, encara que no es imprescindible.

En el següent quadre teniu resumit la gestió de quarantenes i TAR en l'entorn escolar:

Nota important: informació actualitzada a 10 de gener de 2022 i per Catalunya

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Marques
Veure més
Categories
Preu